VPRO Tegenlicht Meet Up 13 april

In de avond van de 13e april is de eerste Tegenlicht Meet Up in Wims Holland house in Addis Ababa georganiseerd, die Auke Boere in samenwerking met VPRO Tegenlicht heeft opgezet. In deze eerste editie wordt het thema “Het werken van morgen” behandeld; wat betekent de 2e automatiseringsgolf voor de arbeidsmarkt en samenleving van de komende decennia?

CCfQI0VWgAAIhHl

Nadat Auke alle deelnemers heeft geintroduceerd wordt de hele documentaire vertoond, waarin aan de hand van de verhalen van verschillende personen een beeld wordt geschetst van de consequenties, maar ook kansen van een verder geautomatiseerde samenleving. Na vertoning van de documentaire wordt er door de deelnemers aan de Meet Up nagepraat en gediscussieerd.

CCfQI2uWAAA3uqu

Om 9.45 PM sluit Auke de groepsdiscussie af, maar kan er vanzelfsprekend nog informeel nageborreld worden, wat door de meesten ook wordt nagevolgd. Al met al kan gesproken worden van een succesvolle eerste Tegenlicht Meet Up in Addis Ababa die zeker een vervolg zal krijgen!

 

“Na een succesvolle eerste editie van de Tegenlicht Meet Up over het Werken van Morgen – The 2nd Machine Age – zal er op woensdagavond 22 april van 20.00 – 22.00 uur in Wims Holland House een Speciale Editie worden georganiseerd die aansluit bij de Tegenlicht-aflevering van aanstaande zondag bij de VPRO op NPO 2. Deze aflevering en Meet Up staan in het teken van Access to Africa – hoe Google en Facebook heel Afrika toegang tot internet willen verschaffen en wordt in samenwerking met VPRO Tegenlicht en de regisseur van deze documentaire, Bregtje van der Haak, georganiseerd. Wij zullen tijdens de Meet Up wederom eerst de gehele documentaire bekijken, waarna we in een ongedwongen sfeer verder zullen discussieren.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.