Hyena Rock Wandeling

In het voorgaande bericht dat u via de NVE website ontving, staan foto’s van International Flag Day op ICS, van afgelopen zaterdag. Omdat er kinderen op de foto’s staan, is het bericht achter een password gezet. Wilt u de foto’s zien / downloaden? Vraag dan de password aan één van de NVE bestuursleden. 

Op zaterdag 14 november kwamen zo’n 14 wandelaars naar de sterrenwacht, boven op Entoto mountains. De wandeling werd georganiseerd door Hans van der Haar  en Robert ten Hove.

De tocht duurde ruim twee en een half uur. Onderweg genoten wij van de prachtige uitzichten. Halverwege kwamen wij aan bij de ‘hyena rock’. Een hoge overhangende rots waar beneden een hyena den bevond. Een dozijn hyena’s scharrelden er rond. Er zat ook een teefje bij die relax aan het zogen was. Langs de rotsen scheerden roofvogels. Een prachtig rustig plekje, net buiten Addis.

Heeft u de wandeling gemist en wilt u ook dit rondje lopen? Via deze link kunt u de GPS coordinaten downloaden: https://www.openstreetmap.org/user/GREBBEL/traces/2065273

Komt u uit de richting van Old Airport? U kunt nu via de ringweg de weg naar Bahir Dar nemen, langs de Botanical Gardens. Boven aan de berg, sla rechts af. Het een is een nieuwe, mooie weg richting Entoto Church. 100m voor de kerk, moet u een gravel road inslaan. Deze weg een km of 6 blijven volgen tot aan de koepels van de sterrenwacht. De hyena rock ligt achter de sterrenwacht, maar loop niet zomaar over het terrein.

entoto 16 entoto 14 entoto 13 Groundscraper thrushentoto 12 entoto 11 entoto 9 entoto 8 entoto 7 entoto 6 entoto 5 entoto 3 entoto 2 Entoto 1 Auger buzzard

Advertenties

Reacties zijn gesloten.