Tegenlicht meetup

Beste Nederlandse gemeenschap in Addis Ababa,

Volgende week donderdag, 17 december, organiseren wij mede namens VPRO Tegenlicht en de Nederlandse Vereniging in Addis Ababa, de laatste Tegenlicht Meet Up in Wims Holland House van 2015. We wijken voor 1 keer uit naar de donderdag, omdat alle Wageningen-alumni en gerelateerden in Addis Ababa (en dat zijn er nogal wat) op woensdag een receptie hebben op de Nederlandse Ambassade ter ere van het bezoek van bestuursvoorzitter Louise Fresco.
Dit keer zullen we kijken en sparren over Gratis Geld voor Iedereen – Money for Free. Moeten we in landen als Nederland toe naar een basisinkomen, nu veel betaald werk in de komende decennia geautomatiseerd kan worden, belangrijk onbetaald werk blijft liggen (denk aan vormen van zorg, bestrijding eenzaamheid, etc.) en de huidige verzorgings / participatie-staat door velen als inefficient en ineffectief wordt beschouwd? Hoe zou zo’n Basisinkomen er uit moeten zien en wat zijn de potentiele voor- en nadelen?

Deze aflevering en Meet Up zullen volledig in het Engels zijn om wederom de mogelijkheid te faciliteren om ook internationle partners, vrienden en anderszins Engelse verstaanders te laten deelnemen. De Meet Up begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur, waarna er zoals altijd kan worden nageborreld. Mocht je (nieuwe) Nederlanders weten die geen lid zijn van NVE; graag forwarden!

Hopelijk tot de 17e,

Auke Boere

Anniek Elemans

Tegenlicht Meet Ups Addis Ababa

tegenlicht
Advertenties

Reacties zijn gesloten.