Brulbrief januari 2016

Brulbrief Nederlandstalige Vereniging Ethiopië
Voorwoord
Beste NVE-ers,
Allereerst een heel fijn 2016 gewenst. Het vorige jaar werd afgesloten met veel onrusten. Sommige Nederlandstaligen zijn hier niet helemaal heelhuids uit gekomen. Met name hen wens ik veel sterkte en goede moed in het volgend jaar.
In 2016 zullen enkele NVE-ers het bestuur verlaten. Gelukkig hebben wij een kersvers nieuw lid dat ons bestuur wil komen versterken:

 

“Hallo allemaal,
Ik ben Koen Vermeersch, een Belg die net verhuisd is vanuit China. Ik heb 16 jaar in China gewoond en gewerkt in de immobiliën sector waar ik me vooral op asset management en investeringen concentreerde. Samen met locale en internationale partners hebben we een fund opgericht en investeren we nu in Ethiopië.
Ik ben nu nog op en af aan het vliegen tussen België en Addis omdat mijn vrouw en zoontje van 4 jaar in Belgie blijven tot juli. Daarna komen ze ook naar Addis. Mijn vrouw die van Chinese afkomst is zal dan waarschijnlijk Chinese lessen gaan geven. We zijn nu ook aan het kijken wat de beste school is voor onze Bruce die dan 4,5 jaar oud zal zijn.
Ik hoop veel nieuwe toffe mensen te leren kennen hier in Addis Ababa en naast hard werken ook af en toe eens goed plezier te maken.
Daarom draag ik ook graag een steentje bij aan de NVE. Het lijkt me erg leuk om maandelijks een evenement te creëren voor jong en oud.
Tot gauw,
Koen Vermeersch
Purenet
Partner, Investment and Management”
Dringende oproep om aan te melden via de website
Zoals u weet heeft de NVE een eigen website https://nvethio.wordpress.com. In de toekomst zullen wij steeds meer berichten via de website gaan verspreiden en niet meer via de email.

Dus: wilt u op de hoogte blijven van alle activiteiten van de NVE, meld u zich dan aan op de website via de “volg” knop rechts onderin op de homepage. Als u hier uw email-adres achterlaat, ontvangt u automatisch alle nieuwe berichten op de website in uw email.

Even doen dus!

Inhoudsopgave

 • Nieuw hier: Jelmer van Veen en Anniek Elemans
 • Ons avontuur: Isa en Youri
 • Ethiopian Impressions Tours
 • Nieuw hier: Vincent van Reenen en Lenneke de Wit
 • Moyee Coffee
 • Wist je dat…
Nieuw hier: Jelmer van Veen (31) en Anniek Elemans (26)
Wat komen jullie hier doen?
Wij zijn hier allebei voor het Young Expert Program Water (YEP), een programma van de Nederlandse overheid en het Netherlands Water Partnership dat jonge mensen in staat stelt om voor een water gerelateerde organisatie één of twee jaar naar het buitenland te gaan. Jelmer werkt als site manager voor Denys, een Belgische aannemer die in Addis Ababa 18 km afvalwaterinfrastructuur aanlegt. Anniek werkt als junior onderzoeker bij Alterra (onderdeel van Wageningen University and Research Center).

Hoe ben je hier terecht gekomen?
Anniek kreeg een baan bij Alterra aangeboden en Jelmer besloot om mee te gaan. We zijn hier nu sinds juli 2015 en we blijven in ieder geval twee jaar. Voor ons allebei is dit onze eerste baan. We zijn kort geleden afgestudeerd aan Wageningen University, Jelmer in International Land and Water Management en Anniek in Climate Studies.

Wat wist je al van Ethiopie?
We wisten niet veel, vooral stereotypes over goede hardlopers. We wilden ons laten verrassen.

Wat wisten jullie nog niet?
Dat er een light rail in Addis werd gebouwd, dat je kunt worden afgeluisterd door de overheid, dat je hier films kan bekijken in 9D en dat het land zo divers zou zijn qua cultuur en natuur.

Hoe hebben jullie de eerste weken hier ervaren?
Anniek ging direct op veldwerk en kreeg al meteen veel moois van het land te zien. Jelmer ging verder op zoek naar een baan en genoot ervan om Addis Ababa te ontdekken.
Opvallend voor ons waren de snelle ontwikkelingen in de bouw, elke dag lijkt Addis een stukje verder ontwikkeld. Verder vonden we het regenseizoen best meevallen en voelden we ons meteen erg veilig en op ons gemak.

Wat is jullie tegengevallen?
De hoeveelheid groen in de stad, een groot park zou erg welkom zijn.

Wat is jullie meegevallen?
Het eten, de vriendelijkheid van de mensen en het klimaat.

Waar woonden jullie hiervoor? 
Omdat we nog niet veel te besteden hadden, woonden we samen op Jelmers studentenkamer in zijn studentenhuis in Wageningen. We hebben onze studententijd achterlaten en daarbij veel vrienden die we in de loop der jaren hebben gemaakt via onze studie, sport en muziek. En daarnaast natuurlijk onze familie en wat spullen.
We zijn hier gekomen met een paar koffers en tassen. Op dit moment zijn we op zoek naar een huis waar Jelmer muziek kan maken en waar Anniek nieuwe Ethiopische recepten kan koken. Een auto hebben we inmiddels van Jelmers werk, we rijden graag door de stad om nieuwe plekken te ontdekken en de eerste dagtripjes zijn inmiddels gemaakt.

Hebben jullie al iets van het land gezien?
Anniek is voor haar werk regelmatig in Ziway, Bahir Dar en Bonga. Daarnaast zijn we naar Langano Lake, Menegesha Forest en Mount Wenchi geweest. In het voorjaar staan de Danakil Depression en Simien Mountains op het programma, dat lijken ons fantastische plekken.

Wat vinden jullie tot nu toe het mooiste plekje?
Langano en het bos daar direct naast vonden we erg mooi.

Hebben jullie al ergens lekker gegeten?
We zijn erg blij met zoveel plekken in Addis Ababa waar je lekker kunt eten. We houden van uitersten: de ene dag een fantastische bajeinet voor 30 birr bij Raey – een lokaal tentje waarvan het lastig is uit te leggen hoe je er kunt komen, de andere dag een verse pasta bij Abucci.

Wat jullie betreft elke dag injera of is een keer in de maand wel voldoende?
Wat ons betreft elke dag! Het is lekker, gezond, snel en goed betaalbaar.

Waar kunnen we jullie voor wakker maken?
Jelmer kunnen jullie wakker maken voor een heel goed jazzoptreden, Anniek kan je beter laten slapen. Jelmers grote passie is muziek, hij speelt piano en gaat graag naar optredens. Daarnaast is hij een groot fan van Derren Brown, een Britse illusionist en houdt hij van volleyballen en spelletjes. Anniek is graag in de natuur, houdt van koken en fotograferen en ontmoet graag inspirerende mensen met een bijzondere visie over de toekomst.

Wat vinden jullie belangrijk in het leven, en wat hopen jullie hier in Ethiopië daaraan te doen?
Wij leven voor een combinatie van avontuur, geluk en het verbeteren van de wereld. Ethiopie is een land waar deze combinatie heel goed past. In ons werk proberen we een bijdrage te leveren aan de Ethiopische maatschappij, Jelmer via zijn project dat aansluiting op de riolering mogelijk maakt voor heel veel burgers, Anniek door te kijken hoe afvalstromen gecomposteerd kunnen worden en daarmee de bodems in Ethiopië vruchtbaarder kunnen maken. In onze vrije tijd gaan we er graag op uit om nieuwe plekken en mensen te leren kennen.

Vertel eens een geheim over julliezelf?
We hebben een geheime voorraad pepernoten…

Hebben je nog een tip voor landverhuizers?
Ga erop uit en laat je verrassen!

Ons avontuur: Isa en Youri
Wij, Isa en Youri, zijn in 2011 op de fiets vanuit Amsterdam vertrokken. Met het idee dat je maar 1 leven hebt besloten we te kiezen voor een simpel leven met 6 tassen en 1 fiets. Fietsen rondom de wereld waarbij de reis ernaartoe belangrijker is dan het doel zelf. Inmiddels hebben we 31.469 km op de teller staan, vele avonturen beleefd, mooie ontmoetingen met de lokale bevolking gehad en vooral ook met onszelf.

36e landsgrens
Wanneer je de grens overgaat is het altijd weer een waar feest waar we volop van genieten. Maar de 36e grensovergang naar Ethiopië is meer dan dat. Het voelt als de eerste stappen in het paradijs waar alle zintuigen rijkelijk gestreeld worden. Na 3.716 km woestijn in Egypte en Sudan is het ongekend genieten van de intens groene kleuren die de bomen en planten ons laten zien. Voor ons huppelen de eerste apen en zien we, zoals het er in het paradijs aan toe gaat, bont gekleurde vogels die ons verleiden met hun prachtige klanken. Op zoek naar afwisseling en andere smaaksensaties stoppen we bij ieder stalletje wat ook maar ‘iets’ verkoopt. Met recht voelen we ons een soort Robinson Crusoe op culinair gebied. Een reis die rijkelijk beloond wordt met een juice van avocado, donuts met linzen en een mix van thee en koffie. Maar het ware gezicht van Ethiopië ontdek je uiteraard tijdens de koffieceremonie waarbij de bonen vers worden gebrand. Menig Italiaan zou hier nog een puntje aan kunnen zuigen!

Lang leve de Faranj (witte)
En de ontdekkingsreis gaat verder! Ethiopië verwelkomt ons met bergen waarbij het stijgingspercentage niet mis is. 14% op de teller is bijna dagelijkse kost net als het warme en vaak intense welkom bij het naderen van ieder dorpje. Mag ik ons even voorstellen? Vanaf nu gaan we door het leven als Faranj (witte) en you you you. Die laatste woorden zijn enigszins misleidend omdat het niet helemaal duidelijk is of ze dan Youri of mij bedoelen? Gelukkig hebben de kinderen dat in dit land snel opgelost. Gewoon even een steen gooien naar de persoon in kwestie. En als het niet duidelijk is proberen ze een stok tussen je spaken te steken of hangen ze ineens aan je fietstassen om duidelijk te maken met wie ze contact willen. Gelukkig wisten we van deze kinderstreken maar tussen weten en ervaren blijkt soms een wereld van verschil.

Traag klimmen we de berg op met een kudde kinderen naast ons die onafgebroken de volgende vragen stellen; you give me money, you give me shirt, you give me bread, you you you. We worden bekogeld door een eindeloze waterval van vragen die bij een non-antwoord negatief wordt beloond. Youri mag momenteel de top-score op zijn naam schrijven met 1 steen tegen zijn schouder (auw en blauw!) en een paar dagen later een vette steen tegen zijn velg. Ik mag mezelf gelukkig prijzen met slechts een paar gestolen schoenen die na een klopjacht in het dorp gewoon weer terug kwamen bij de rechtmatige eigenaar. Enigszins peniebel zag ik mezelf al fietsen in de lokale klederdracht; blootvoets dus! Op zich is het best knap dat een land met 94,1 miljoen mensen van noord naar zuid op deze manier contact wil maken. Met dit aantal is Ethiopië het op één na dichtstbevolkte land van Afrika, waarvan het merendeel ook nog eens over dezelfde weg loopt als dat wij fietsen. Never a dull moment dus.

Bier en wijn maakt veel goed
Maar vastberaden als we zijn hebben we besloten om van het land te gaan genieten. En dat kan ook ruimschoots. Na Sudan is het een verademing om weer eens ouderwets rond te fietsen in een korte broek. Vanaf de fiets flirten we er gezellig op los met de goedlachse mensen. In de avond bezoeken we de overvolle barretjes, dansen we mee op de muziek en proeven we van de rode wijn en de vers getapte jumbo biertjes. Voor ons even geen moslim landen meer :)..

Ethiopië is genieten en een waar feest, zeker op de borrel van de NVE waar we weer eens ouderwets Nederlands konden praten. Dank je wel voor de uitnodiging. Wil je onze avonturen volgen schrijf je dan in op de nieuwsbrief van www.ithaka.im of volg ons op Facebook; Isa-Youri Olsen.

Groetjes,
Isa en Youri

Ethiopian Impressions tours
In “ons” pracht land Ethiopiё is veel te zien en om veel te zien moet je reizen en om nog meer te kunnen zien kun je met Ethiopian Impressions Tours reizen. Voor mooie reizen, historische reizen, cultuur reizen en avontuurlijke reizen mail je met Gerard Pennings. Maar nu gaat Gerard verhuizen naar Nederland en dan……, OOK DAN kun je met Gerard mailen en stuur je je reisvragen naar gerard@ethiopianimpressions.com of naar gerard.b.pennings@gmail.com

Samen met zijn vrouw Selamawit Abebe en hun 5 kinderen gaat Gerard weer terug naar Nederland om in Lochem te gaan wonen. Om een pracht land als Ethiopiё, met altijd zon en vriendelijke mensen achter zich te laten moet hij wel een goede reden hebben. Dat heeft het ook want als het om hun kinderen gaat dan willen Selam en Gerard het beste en kunnen ze hun in Nederland betere scholing bieden. Ook sport, spel en veiligheid is daar een meer zekere factor.

Een andere reden is dat Gerard en Selam graag hun bedrijf Ethiopian Impressions Tours Plc.
willen uitbreiden, laten groeien en bloeien en dat is iets wat vanuit Addis Ababa niet goed te realiseren is. Het tourisme is een zeer gevoelige sector en er zijn genoeg factoren te noemen
die touristen weg laten blijven, zelfs uit het “veiligste land” van Afrika. Combineer dit met ook
nog eens het gevoelige internet en het toch wel zwakke stroomnet en je krijgt je werk nooit af.

Er is nog zoveel te doen in Ethiopiё en daarom blijven Gerard en Selam nauw verbonden
en dagelijks in contact met hun kantoor in Addis Ababa waar 5 mensen werken die weer in contact staan met de 5 chauffeurs in het veld en de extra Freelance drivers in het hoogseizoen.
In Nederland is afgelopen november Ethiopian Impressions Tours BV geregistreerd bij de KvK
en vanuit Lochem zal samen met “high speed XS4ALL” de gehele Duitse, Belgische en Hollandse touristische sector goed zicht krijgen op de binnenkort vernieuwde website van Impressions,
www.ethiopianimpressions.com.

Ethiopian Impressions tours in Ethiopiё is lid van de ENLBA en de ETOA.
Ethiopian Impressions tours in Nederland zal binnenkort lid zijn van de ANVR of SRG.

Nieuw hier: Vincent van Reenen (30) en Lenneke de Wit (30)
Wat kom je hier doen?
Vincent werkt als Quality Manager bij Moyee Coffee, een mooie carrière stap. Lenneke geeft met heel veel plezier groep 3 en groep 4/5 les op de Taaltoekel. Ook heeft zij net twee maanden Marketing en Sales voor Abyssinia ballooning afgerond. Momenteel zoekt Lenneke een leuke nieuwe uitdaging in HR en/of de Hospitality branche voor 3 tot 4 dagen. Dus mocht je iets horen……
Wij komen hier met name voor de (werk-)ervaring, even iets nieuws, iets anders van de wereld zien dan ons dinki-leventje in Amsterdam!

Hoe ben je hier terecht gekomen (keuze, zoeken, opgedragen?)
Vincent wilde al tijden bij een social enterprise werken, in een commodity zoals koffie. Bij Moyee krijgt hij deze kans.

Sinds wanneer ben je hier?
Wij zijn begin oktober aangekomen. Na een vermoeiende maar doeltreffende zoektocht wonen wij inmiddels in Bole Med/Atlas, vlak bij Etna Mall.

Voor hoe lang?
Wij blijven in ieder geval een jaar. Van velen heb ik al begrepen dat dit 5 jaar geleden ook het plan was….

Als je nu niet doet waar je voor geleerd hebt, wat is dan jouw studieachtergrond en werkverleden van de afgelopen jaren (en landen)?
Lenneke heeft Hospitality Management (HBO) en een MBA richring cultuur en verandermanagement gedaan. De afgelopen jaren heeft zij gewerkt als hospitality trainer en HR(D) manager.
Vincent heeft Bestuurskunde gestudeerd.

Wat wist je al van Ethiopie?
Het mooiste aan dit avontuur voor ons is dat we in de voetsporen van de ouders van Vincent treden. Vincent is hier 30 jaar geleden net niet geboren. Zijn moeder is voor de bevalling vanwege complicaties op ’t laatste moment terug naar NL gegaan. Toen Vincent 6 weken was is ze weer terug gevlogen en heeft hij hier totdat hij 1,5 jaar was, gewoond. Helma (groep 6/7 Taaltoekel) en Rolf hebben 30 jaar geleden Vincents ouders hier ontmoet en de Nanny en Driver overgenomen. Heel bijzonder dus dat Lenneke met Helma werkt en zij in maart als de vader van Vincent langskomt weer herenigd zijn.
In Amsterdam hangen prachtige schilderijen uit Ethiopie (die dus 30 jaar geleden zijn meegenomen door de (schoon-)ouders). Toen de enige schilder die mooie dingen maakte omdat het eigenlijk niet mocht van de regering.
Verder wisten we niet enorm veel van het land. We hebben ook Zuid Afrika en Egypte ervaren maar dit zijn toch volledig andere landen. Afrika is zeker geen Afrika!

Wat wist je nog niet?
Dat de mensen zo ontzettend aardig zijn, er overal 3G is, dat niet alleen de Moskee hier “zingt” maar ook de Kerk en er een andere jaartelling en tijd is.

Vertel eens hoe de eerste weken hier waren en hoe je dat ervaren hebt.
De eerste weken waren bizar. We hebben 7 weken in Guesthouses gezeten, bij Bram & Tessa gelogeerd en in nog meer Guesthouses verbleven. De Via Via is erg aan te raden voor familie of nieuwkomers!
Eigenlijk vanaf dag 2 zijn wij beiden aan het werk dus geen eigen plek hebben om tot rust te komen is lastig geweest. Op school kon Lenneke het meest ontspannen: de lieve collega’s, de vrolijke kinderen en het prachtige terrein geeft een fijn gevoel. Bij Vincent is het elke dag keihard werken geweest. Moyee is een prachtig startend bedrijf met (h)eerlijke koffie waar nog een hoop werk te doen is. Hij heeft dus vooral veel mooie dingen daar al meegemaakt wat onze eerste weken in de huizenzoektocht wat verzachtte.
Een aantal mensen hebben ons ontzettend geholpen met het afwegen van beslissingen etc. Vooral Helma, Bram, Tessa, Ellen, Lonneke en Lieke hebben ons veel geholpen en opgevangen. Bij deze nogmaals hartelijk dank!

Wat is jou opgevallen in de eerste weken?
Dat er zo’n mega grote groep expats in de stad is, dat minibusjes super leuk zijn, dat 1 woord Amhaars je direct 50% korting geeft en boodschappen doen in de supermarkt idioot duur is :).

Wat is jou tegengevallen?
De huizenzoektocht en met name de prijzen die gevraagd worden in deze tijd.

Wat is jou meegevallen?
De tijd die we nodig hadden te om acclimatiseren.

Waar woonde je hiervoor? En waarom?
In Amsterdam. Tijdens onze internationale studies zijn wij veel in het buitenland geweest voor langere perioden. Dit maakte dat we in NL direct in de grootste stad wilde wonen. We kregen in Amsterdam beiden snel een baan en hebben 2 jaar geleden een lekker huis gekocht in Amsterdam Oost dat nu verhuurd wordt aan expats.

Wat heb je achtergelaten in jouw vorige standplaats en wat in NL? En wat mis je?
Wij hebben dus een huis en veel familie en lieve vrienden achtergelaten. Maar dit is onze eerste ervaring als expats. Lenneke mist vooral het fietsen naar werk en op elke hoek van de straat heerlijke glutenvrije broodjes en taartjes te kunnen eten. Vincent mist het Vlaams Broodhuys en gewoon goed eten.

Heb je jouw container al? En een huis? En een auto? Hoe is dat gegaan? Makkie of veel gedoe?
Container doen we niet aan, de koffers zaten wel propvol en al het bezoek krijgt lijstjes mee.
Huis hebben we al genoeg over verteld :). Ohja, de auto zit nog wel in de container en komt hopelijk in februari!

Heb je al iets van het land gezien?
We zijn tussen kerst en oud en nieuw naar Bahir Dar, Gondar en Simiens geweest. Het was veilig onderweg en we zijn goed begeleid door Dejen, een locale, goed Engels sprekende jongen. Als je tips nodig hebt over deze reis, welkom!

Wat vind je tot nu toe het mooiste plekje?
Ons huis en de Taaltoekel.

Heb je al ergens lekker gegeten? Tip?
Via via, Jemeni restaurant in Atlas, Santorini, bij Tessa J, op school, Enjerra tentje tegenover fabriek van Moyee in Gerji en Antica.

Wat jou betreft elke dag injera of is een keer in de maand wel voldoende?
1x in de week is voldoende. Maar Teff pannenkoeken kan ik elke dag eten!

Waar kunnen we je voor wakker maken of wat zijn jouw hobbies?
Tony Chocolony van Lenneke, sporten voor Vincent. Dus…

Wat vind je belangrijk in het leven, en wat hoop je hier in Ethiopie daaraan te doen?
Verschil maken, iets bijdragen aan de maatschappij en eerlijk leven. Onze beide banen dragen hierin bij.

Heb je nog een tip voor landverhuizers?
Geduld hebben, kaas meenemen en altijd blijven lachen! We kijken er naar uit om iedereen te ontmoeten!

Groeten Vincent en Lenneke

Moyee Coffee
Hoi allemaal!

Nieuw hier inderdaad, samen met Lenneke! We hebben er al 3 geweldige maanden op zitten en we kijken uit naar de rest van ons verblijf hier. Ongeveer 6 maanden geleden ben ik gaan praten met Moyee Coffee in NL en nu zitten we hier midden in de hectiek. Moyee zit namelijk full-on in de opstartfase, wat betekent dat ik nu weet wat mensen bedoelen als ze zeggen: geen dag is hetzelfde.

Moyee Ethiopië, gerund door onze Ethiopische aandeelhouder, is een jaar geleden gestart door een groep investeerders, met een simpel maar drastisch idee: breng de value chain terug naar het land van herkomst! Waarom zijn industrieën als koffie en cocao zo ingericht dat 85% van de omzet worden verdiend in ‘consumerende landen’ in het westen, en maar 15% achterblijft in producerende landen zoals Ethiopië? Door in Addis een roasting facility (jullie zijn welkom voor een rondleiding) op te zetten waar de koffie voor export tot eindproduct wordt verwerkt, creëren we hier omzet en banen. Het mooie is dat elk bedrijf wereldwijd in soortgelijke commodities dit kan doen! Inmiddels zijn we iso gecertificeerd en hebben we de grootste roasting machine van Ethiopië in huis.

Ik ben quality manager wat betekent dat ik verantwoordelijk ben voor onze management structuur, food safety beleid en uitbreiding van onze social impact doelstellingen. Maar het is een start up dus in de praktijk doe ik er van alles bij, zoals rondleidingen geven :). Daarbij ben ik deelnemer van het Young Expert Programma (YEP), een traineeship dat door Buitenlandse Zaken en het Food&Business Knowledge Platform wordt georganiseerd. Het doel van dit programma is om buitenlandse ervaring onder jonge experts in de agrofood sector te stimuleren. Mocht iemand interesse hebben in een plaatsing, YEP is altijd op zoek naar nieuwe kansen, dus let me know.

Mooi om aan dit bedrijf mee te mogen bouwen, in een bijzonder land als Ethiopië. Veel zin in dus!

Ethiopische website: http://www.moyeeethiopia.com/fair-chain
Nederlandse website: https://www.moyeecoffee.com/

Groeten Vincent van Reenen
vvanreenen@gmail.com

Wist je dat..

 • De Zwitserse slager een tweede vestiging opent in Old Airport? Locatie is achter de Home Depot. Hij zou eind december open gaat, maar het lijkt een paar weken uitgesteld.
 • De Nordic Clinic open is.
 • Er in Debre Zeit een uitstekend Indisch Restaurant zit (Mr. Krishna, 7 lakes hotel, main road, Near Elfora).
 • Galani coffee house vlakbij Meganagna een leuke koffietent is. Ze hebben ook een speelhoek voor kinderen. Vergelijkbaar met Sishu, maar dan nóg gezelliger. Locatie: naast Jackross compound.
 • Er op 22 januari een feest wordt georganiseerd door de Britse ambassade in het Hilton? “The British Embassy is organising a Scottish-themed Charity Ball on Friday, 22 January 2016 at the Hilton Hotel: an evening of good food, litres of wine and single malt whisky, and dancing to a live band from Scotland to beat the post-holiday blues! Tickets can be purchased from the Hilton Lobby desk every Saturday and Sunday from 1pm to 3pm. Individual tickets or table tickets (10 people) can be reserved by emailing  BurnsNightBall2016@gmail.com.”
 • Nederlanders die graag uitgenodigd willen worden voor events op de ambassade een email kunnen sturen naar ADD@minbuza.nl. Dan sta je op mailinglist voor het versturen van uitnodigingen.
 • Je in Debre Zeit kunt karten, aan je rechterhand op de doorgaande weg.
 • Er naast het Red Terror Museum op Meskel Square een leuke boekwinkel zit genaamd Book World?
Advertenties